• Pamiatky na Kysuciach

          • Dni európskeho kultúrneho dedičstva sú významným celoeurópskym podujatím organizovaným od roku 1992 pod záštitou Rady Európy. Konajú sa tradične v priebehu mesiaca september približne v 50 štátoch Európy.

            Tohtoročnou témou bola Udržateľnosť v pamiatkach, ktorú 20.09.2022 prednášal v knižnici v Kysuckom Novom Meste pán Peter Kvasnica https://kysuckoukrajinou.sk/. Sme veľmi radi, že sme sa mohli prednášky zúčastniť. Naši siedmaci sa dozvedeli veľa zaujímavostí o nehnuteľných pamiatkach na Kysuciach a na záver mohli súťažiť o pekné ceny. Aj touto cestou chceme poďakovať za pozvanie knižnici v Kysuckom Novom Meste a tešíme sa na ďalšie podujatia.

             

            Mgr. Paulína Brisudová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pamiatky na Kysuciach.

          • Účelové cvičenie v prírode

          • Dňa 23. 9. 2022 sa žiaci 1. až 9. ročníka zúčastnili účelového cvičenia v prírode. Cieľom trasypre 2. stupeň bola Kotrčiná Lúčka a pre 1.stupeň Hájnice. Napriek hmlistému a zimnému počasiu sa nám podarilo dosiahnuť náš cieľ. Žiaci mali možnosť sa občerstviť a zároveň si zahrať loptové hry. Praktickej časti účelového cvičenia predchádzala teoretická príprava, kde sa žiaci oboznámili s pravidlami cestnej premávky, riešením mimoriadnych situácií ako sú napr. varovné signály, evakuácia obyvateľstva ale aj s poskytnutím prvej pomoci pri rôznych úrazoch či poraneniach. „Odvážni detskí záchranári“ nám ukázali, ako by si poradili s fixáciou zlomenín, obväzovaním rán ale aj s uložením človeka v bezvedomí do stabilizovanej polohy. Veríme, že žiaci nadobudnuté vedomosti a skúsenosti budú vedieť aplikovať v prípade potreby.

             

            Mgr. Jana Školníčková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie v prírode.