Navigácia

  • Slávik Slovenska – školské kolo

    15. apríla sa na našej škole uskutočnilo školské kolo tradičnej súťaže v speve ľudových piesní- Slávik Slovenska. Zúčastnili sa ho žiaci prvého aj druhého stupňa. Súťažiaci si nacvičili krásne ľudové piesne a svojím spevom pohladili dušu našej poroty. Po vypočutí posledného súťažného spevu nám program spestrili žiaci našej školy rôznymi hudobnými číslami.

    Na výhercov čakali pekné odmeny a diplomy. Všetkým účinkujúcim ďakujeme za krásny umelecký zážitok, víťazom blahoželáme a postupujúcim do okresného kola držíme palce.

     

    Vyhodnotenie súťaže:

     

    Prvá kategória (1. – 3. roč.)

     

           1. miesto: Martin Gurka (3.A)

           2. miesto: Karolína Gogoláková (2.A)

           3. miesto: Kristína Martinková (2.A)

     

    Druhá kategória (4. – 6. roč.)

     

           1. miesto: Gabriela Jančiová (4.A)

           1. miesto: Milan Hájnik (6.A)

           2. miesto: Sofia Ďurčanová (4.A)

          

     

    Tretia kategória (7. – 9. roč.)

     

           2. miesto: Peter Káčerik (7.A)

           2.miesto Alexandra Mária Bíziková (7.A)

           3. miesto Sára Pupková (7.A)

     

    Mgr. J. Kašíková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska – školské kolo.

  • Záložka do knihy

    V marci sa naša škola zapojila do výtvarnej súťaže ..Záložka do knihy“, ktorú organizovalo CVČ Kysucké Nové mesto. Z mnohých výtvarných prác – záložiek bola ocenená aj výtvarná práca našej žiačky 4.A triedy, Terézie Kubaščíkovej, ktorá sa umiestnila na 3.mieste. Srdečne gratulujeme.

    Mgr. E. Javoríková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy.

  • Pravde treba veriť

    Každoročne sa koná medzinárodná súťaž vo vytváraní kníh pod názvom Tvoríme vlastnú knihu, ktorú organizuje Krajská knižnica v Žiline. Témou tohto ročníka je „Snívalo sa mi o škole budúcnosti“. O napísanie takejto knihy sa pokúsili aj žiačky 6.A triedy, a to Natália Vnuková a Tamara Kvašňovská. Dali jej názov Pravde treba veriť. Želáme im aj naďalej chuť do práce.

     

    (Mgr. Denisa Ferencová)

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pravde treba veriť.

  • Deň učiteľov

    Posledný deň pred veľkonočnými prázdninami sme si na škole pripomenuli nielen narodenie velikána pedagogiky Jána Amosa Komenského, ale aj Deň učiteľov. Je potrebné si pripomínať dôležitosť pedagógov, ktorí vykonávajú neľahkú prácu. Vybrali si jedno z najušľachtilejších povolaní, ktoré vykonávajú s vážnosťou, odhodlaním, láskou a takto prispievajú k tomu, aby zo žiakov vyrástli dobrí a múdri ľudia.

    Pri tejto príležitosti odovzdali členovia žiackeho školského parlamentu  všetkým pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom kvietok a milý darček ako poďakovanie za ich obetavú prácu.

    Veľké poďakovanie patrí aj všetkým rodičom, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k výnimočnosti tohto nevšedného dňa.

     

    Mgr. J. Kašíková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov.

  • Deň vody

    22. marec je jedinečnou príležitosťou pripomenúť si mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia. Preto sme aj my na našej škole venovali tento deň aktivitám spojených s touto vzácnou tekutinou.  O prípravu a realizáciu aktivít sa postarali žiačky 9. ročníka - Tereza, Mária a Vivien. Mladší žiaci sa dozvedeli zaujímavosti o vode a zahrali si zábavné aktivity. Žiaci druhého stupňa si svoje vedomosti otestovali v kvíze, ktorý dievčatá vytvorili vo vzdelávacej platforme Kahoot. Veríme, že aj týmto spôsobom nadobudnú deti kladný vzťah k vode a uvedomia si jej dôležitosť. Dievčatám ďakujeme za ich ochotu.

     

    Mgr. P. Brisudová​​​​​

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.

  • Biblická olympiáda

    Dňa 22.03.2024 sa konal už 22. ročník Biblickej olympiády. Hlavným cieľom Biblickej olympiády je výchova k hodnotám a medziľudským vzťahom na základe spoznávania biblických postáv a udalostí. Našu školu reprezentovalo 3-členné družstvo z 9.A Mária Berešíková, Vivien Lisková a Tereza Žiaková. Súťažilo sa v 5. kolách, ktoré boli veľmi zaujímavé, ale aj rovnako náročné. Naše súťažné družstvo sa umiestnilo na krásnom 6. mieste, avšak bodové rozdiely v porovnaní s úspešnejšími družstvami boli veľmi malé. Všetkým trom patrí veľká vďaka za chuť a odvahu reprezentovať školu. 

     

    Mgr. Paulína Brisudová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Biblická olympiáda.

  • Výchovný koncert

    Vo štvrtok 21.3. 2024 sa na našej škole uskutočnil kultúrno-vzdelávací interaktívny program s názvom Profil zbabelého agresora. Obsahom podujatia boli témy: zneužívanie moci, prejavy agresora, klamstvo, zodpovednosť, spolupráca a iné. Tieto náročné témy boli doplnené piesňami od známych interpretov. Žiaci, ktorí sa zapojili do programu boli odmenení sladkosťou. Hudobným zavŕšením celého podujatia bola pieseň I’m A Believer z rozprávky Shrek, na ktorú si žiaci dobre zatancovali.

     

    Mgr. Dubeňová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert.

  • Veľkonočné tvorenie v ŠKD

    Aj tento rok si deti zo školského klubu vyrobili svoje vlastnoručne vyzdobené kraslice. Vajíčka sme najprv nafarbili a následne sme ich maľovali tradičnou technikou našich predkov - voskom. Na Veľkú noc nám budú krásne zdobiť naše domovy :)

     

    Mgr. Fábiková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné tvorenie v ŠKD.

  • Návšteva predškolákov v prvej triede

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva predškolákov v prvej triede.

  • Šaliansky Maťko – krajské kolo

    Povesť Jozefa Tatára s názvom Studňa kráľa Mateja v podaní Barborky Žiakovej (3.A) opäť odznela 25.03.2024, a to na krajskom kole recitačnej súťaže Šaliansky Maťko, ktoré sa konalo v priestoroch radnice mesta Žilina. Barborka sa tentokrát neumiestnila, ale v silnej konkurencii nezaostávala a získala cenné skúsenosti do budúcnosti. Za reprezentáciu jej ďakujeme.

     

    (Mgr. Denisa Ferencová)

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko – krajské kolo.

  • Poďme sa pozrieť nato, čo sa deje na hodinách techniky a sveta práce

    Naši žiaci sa práce neboja, veď sa presvedčte sami. Usilovne pracujú už od začiatku školského roka nie len v školskej záhrade, ale aj v dielni a v kuchynke. Jar je už tu a my sa tešíme opäť nato, ako budeme môcť pracovať vonku. Čaká nás ešte veľa práce a zábavy.

     

    Mgr. Szotkovská

  • Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo

    Dňa 21.03.2024 sa uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Z našej školy nás reprezentovalo šesť  dievčat. Z toho tri sa úspešne umiestnili  na druhom a treťom mieste.

    Agáta Ságová z 2.A získala druhé miesto v recitovaní poézie.

    Lucia Berešíková z 5.A získala tretie miesto v recitovaní prózy.

    Mária a Berešíková z 9.A získala tretie miesto v recitovaní poézie.

    Ďalej našu školu reprezentovali  Ema Komárová, Liliana Káčeriková a Eliška Havlíčková.

    Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za krásne recitačné výkony.

     

    Mgr. Adriána Berešíková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo.

  • Okresné kolo Geografickej olympiády

    Dňa 12. marca sa na ZŠ Clementisova uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády v kategórií E (8. a 9. ročník). Žiaci vypracovali monotematickú, teoretickú, praktickú časť a tak isto časť o miestnej krajine. Z celkového počtu 18 žiakov postupoval do krajského kola len ten najlepší. Našu školu reprezentovali Barbora Jančiová (8.A) a Peter Zajac (9.A). Počínali si veľmi dobre a dokonca Peter Zajac získal zo všetkých najviac bodov a postúpil tak do krajského kola.

    Gratulujeme!

  • Burza kníh

    V mesiaci marec usporiadala žiacka školská rada Burzu kníh. Hlavnou myšlienkou akcie bolo podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe. Žiaci nosili do školskej knižnice knihy, ktoré už mali prečítané a nepotrebovali ich, alebo si ich chceli vymeniť za iné. Následne 18. marca prebehla samotná výmenná burza kníh. Knihy pre malých aj veľkých tak našli svojich nových, spokojných majiteľov a naďalej môžu robiť radosť. 

    Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým zúčastneným žiakom.

     

    Koordinátor ŽŠR Mgr. J. Kašíková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Burza kníh.

  • Knižná šifra

    Marec patrí knihám. Inak to nebolo ani tento rok a naši žiaci si trošku zapátrali aj zasúťažili. V týždni od 11.03 do 15.03 boli na našej chodbe vyvesené dva obrázky, ktoré spolu ukrývali až 35 kníh. 25 bolo určených na vylúštenie, podľa nápovedy z obrázka pre druhý stupeň a 10 pre prvý.  Žiaci druhého stupňa to mali ťažšie v tom, že museli uviesť aj autora zašifrovaného diela.  Úspešných riešiteľov bolo 50 a losovanie rozhodlo o víťazoch.

    Cenu pre prvý stupeň získala Simona Čelková zo 4.A a cenu pre druhý stupeň získala Alexandra Jacková z 5.A. Gratulujeme !

     

    Mgr. Adriána Berešíková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižná šifra.

  • Časopis Vrabček

    Naše deti z ŠKD sa prezentujú svojimi príspevkami v detskom časopise Vrabček a niektoré z nich boli uverejnené v čísle 5 a 7.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Časopis Vrabček.

  • Okresné kolo vo vybíjanej žiačok

    V utorok 12.3. sa uskutočnilo v športovej hale v Kysuckom Novom Meste okresné kolo vo vybíjanej žiačok 5. až 7. ročníka. Našu školu reprezentovali dievčatá: Aneta Berešíková (7.A), Sofia Berešíková (7.A), Eliška Havlíčková (5.A), Monika Heltová (7.A), Nela Kárečeriková (6.A), Nina Káčeríková (7.A), Ema Komárová (7.A), Dorota Kromková (7.A), Tamara Kvašňovská (6.A), Sofia Šubová (6.A), Natália Vnuková (6.A) a Michaela Zátorská (7.A). Dievčatám sa síce nepodarilo umiestniť na popredných miestach, ale získali cenné skúsenosti do ďalších rokov. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

     

    Mgr. Dubeňová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo vo vybíjanej žiačok.

  • Pop talent Kysúc

    Dňa 15.03.2024 sa žiačka Gabriela Jančiová zo 4.A zúčastnila 1. ročníka talentovej súťaže v speve modernej piesne Pop talent Kysúc v Kysuckom Novom Meste. V súťaži sa jej mimoriadne darilo a s piesňou Zabudni si vyspievala krásne 1.miesto.

    Ešte raz jej gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pop talent Kysúc.

  • SLANG

    Žiaci 5.A triedy navštívili 1.3.2024 Mestskú knižnicu v Kysuckom Novom Meste, aby si vypočuli prednášku s názvom Slang. Najprv spoznali rozdelenie svetových jazykov s praktickými ukážkami, postupne si zopakovali rozdiel medzi spisovnou a nespisovnou podobou slovenského jazyka.

    Žiaci mali možnosť sa po celý čas zapájať do diskusie i rôznych sprievodných aktivít, ako napr. ukazovanie zemepisnej polohy istých jazykov, vyskúšať si napísať svoje vlastné meno v azbuke, rozlíšiť nárečia či preložiť slangové slová do spisovnej slovenčiny.

    Po ukončení prednášky strávili piataci malú chvíľu i v Oddelení pre deti a mládež, kde si mohli prelistovať zopár knižných titulov a tesne pred odchodom pozrieť aj prebiehajúcu výstavu s názvom Sci-fi svet.

     

    (Mgr. Denisa Ferencová)

    Do fotogalérie bol pridaný nový album SLANG.

  • Valentínska pošta

    Valentínska pošta

    Sviatok svätého Valentína nie je len sviatkom zamilovaných, ale aj sviatkom priateľstva. Februárový Valentín sa stal na našej škole už tradíciou. Aj tento školský rok sa členovia žiackeho školského parlamentu rozhodli uskutočniť akciu pod názvom „Valentínska pošta“. Každý mal možnosť potešiť svojho spolužiaka, kamaráta či učiteľa. Škatuľa s valentínskou tematikou čakala na naplnenie odkazmi, listami či obrázkami s venovaním a žiaci ju veľmi rýchlo aj naplnili. Pošty bolo naozaj neúrekom. V stredu 14.2. sa členovia žiackeho parlamentu postarali o to, aby bola každá valentínka doručená svojmu adresátovi.

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tejto akcie a tým dokázali, že nemajú problém vyjadriť svoje city.

     

    Mgr. J. Kašíková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínska pošta.

strana: