Navigácia

  • Šarkaniáda

    Dňa 12.10. nám počasie prialo, slniečko ešte svietilo a vetrík vial. Preto sa sa rozhodli spoločne púšťať šarkany. Šarkanykrásne lietali a my sme z toho mali obrovskú radosť.

    Vychovávateľky Cabadajová, Fábiková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Šarkaniáda.

  • Výchovný koncert

    V piatok 6.10. zavítali na našu školu hudobníci z umeleckej spoločnosti LETart production. Pre žiakov si pripravili dve hudobno-výchovné predstavenia. Žiaci prvého stupňa si užili predstavenie s názvom Cesta do neznáma. Počas programu postupne odhaľovali zaujímavosti a krásy Slovenska a zaspievali si veselé tematické piesne. Žiaci druhého stupňa si vychutnali predstavenie Medzi nami. Nosnou témou celého predstavenia bola myšlienka, ktorej autorom je slávny indický mysliteľ Mahátma Gándhí: „Buďte zmenou, ktorú chcete vidieť vo svete.“ Hudobníci viedli žiakov k vzájomnej tolerancii, porozumeniu a vyvarovaniu sa chýb z minulosti. Program sa prelínal rôznymi historickými udalosťami a žiaci si mohli svoje vedomosti overiť pomocou pripravených kvízov.


    Mgr. Dubeňová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert.

  • Aby čítanie nebola nuda

    Aby čítanie nebola nuda. Takýto názov niesla prezentácia najznámejších diel z dobrodružnej literatúry. Beseda oživená zaujímavými aktivitami pre žiakov 6. ročníka sa uskutočnila v Mestskej knižnici v Kysuckom Novom Meste dňa 3.10.2023. Po tomto príjemnom posedení mali žiaci tiež možnosť stráviť tu čas v oddelení pre deti a mládež prelistovaním si kníh podľa vlastného výberu.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Aby čítanie nebola nuda.

  • Európsky deň jazykov 2023

    Každoročne 26. septembra oslavujeme Európsky deň jazykov.  Už nejeden rok si tento deň pripomíname aj v našej škole. Dôvodom je, aby si žiaci uvedomovali potrebu ovládania cudzích jazykov, pretože im to môže priniesť mnoho výhod. Ponúkne im to obrovskú možnosť cestovať,  študovať v zahraničí a získavať priateľstvá aj mimo hraníc. Dnešné množstvo informácií je často dostupné len v cudzom jazyku. No proste, mnohojazyčnosť je dnes skutočne výhodou.

    Žiaci 9. ročníka si tento rok pripravili zaujímavé aktivity pre prvý stupeň. Spoločne si zopakovali štáty prostredníctvom vlajok, vymenili si informácie o jednotlivých krajinách. Tiež si preopakovali slovnú zásobu z anglického jazyka formou rôznych hier a oboznámili sa s novými slovami z nemeckého jazyka. Za úžasnú spoluprácu a šikovnosť im žiaci 9. ročníka odovzdali sladkú odmenu. Veľké ďakujem patrí aj žiakom 9. ročníka, ktorí vyčarili úsmev a pozitívnu pracovnú atmosféru v triedach prvého stupňa.

     

    Mgr. Paršová Rajčanová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov 2023.

  • Deti zo ŠKD sa prezentujú

    Naše deti z ŠKD sa prezentujú svojimi príspevkami v detskom časopise Vrabček a niektoré z nich boli uverejnené v čísle 2

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deti zo ŠKD sa prezentujú .

  • Svetový deň mlieka v školách

    Už tradične na konci  septembra si pripomíname Svetový deň mlieka v školách. Tento rok si pre mladších žiakov pripravili aktivity naše ôsmačky-Veronika, Barborka a Nikolka. Žiakom najskôr pripomenuli, prečo je pre nich dôležité, aby nezabúdali na dostatočný príjem mliečnych výrobkov. Potom sa mohli pustiť do riešenia zaujímavých aktivít-tajnička, puzzle, návrh krabičky na mlieko, tvorenie básničiek, či ochutnávka mliečnych výrobkov. Žiakom sa aktivity veľmi páčili, za čo dievčatám patrí poďakovanie.

     

    Mgr. Brisudová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň mlieka v školách.

  • Koncoročný výlet deviatakov a ich rozlúčka so školou

         Naši deviataci si svoj školský výlet užili v piatok 23. 6. vo Vysokých Tatrách. Za svoj turistický cieľ si zvolili Zelené pleso. Ich túra sa začala pri zástavke Biela Voda, pokračovali v zdolávaní prekážok po žltej turistickej značke až ku Chate pri Zelenom plese, kde si vychutnali svoj zaslúžený oddych po ôsmych kilometroch. Odvážnejší si trúfli prejsť ku chate cez vodnú prekážku. Zaslúžený oddych pred chatou spríjemňoval výhľad na Zelené pleso a vysokohorské štíty Vysokých Tatier napr. Jastrabiu vežu.

         Našich deviatakoch  čakala ešte jedna milá povinnosť a to rozlúčka s učiteľmi, so spolužiakmi a aj s ostatnými zamestnancami školy. Vo štvrtok 29. 6. 2023 sa žiaci deviateho ročníka lúčili so školou. Na rozlúčku zaspievali zopár piesní, poďakovali sa učiteľom malým darčekom a ostatných žiakov obdarovali sladkou odmenou. Lúčenie sprevádzal smiech i smútok, tak ako to v takýchto  situáciách býva. Deviataci vychádzajú zo základnej školy v ústrety novým skúsenostiam, zážitkom a vzťahom v nových školách. Prajeme im, aby ich sprevádzal pocit šťastia a úspechu na tejto novej etape životnej cesty.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncoročný výlet deviatakov a ich rozlúčka so školou.

  • Športová olympiáda

    Začiatok posledného školského týždňa patril Športovej olympiáde. Žiaci prvého aj druhého stupňa si zmerali sily vo viacerých disciplínach. Novinkou tohtoročnej olympiády bol hod vortexom (lopta v tvare oštepu). Po individuálnych disciplínach nasledovali turnaje chlapcov vo futbale a dievčat vo vybíjanej. Turnajov sa zúčastnili len triedne kolektívy z druhého stupňa. Víťazmi oboch turnajov sa stali chlapci a dievčatá z 9.A. Aj napriek horúcemu počasiu žiaci predviedli fantastické výkony. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme a víťazom gratulujeme.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Športová olympiáda.

  • Slávnostné ukončenie školského roka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné ukončenie školského roka.

  • Didaktické hry a účelové cvičenie

    Dňa 23. 6. sa žiaci 1. stupňa zúčastnili didaktických hier a žiaci 2. stupňa absolvovali účelové cvičenie v prírode. Získané poznatky z teoretickej príprave žiaci aplikovali v zadaných úlohách. Počasie nám prialo, a tak sme sa unavení šťastne vrátili do školy.            


                                                                                                   Mgr. Jana Školníčková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Didaktické hry.

  • Talenty 2023

    Dňa 16. 6. sme sa zúčastnili na slávnostnom oceňovaní víťazov okresných kôl predmetových olympiád, umeleckých a športových súťaží pod názvom Talenty 2023. Popri odovzdávaní diplomov a cien CVČ v Kysuckom Novom Meste pripravilo aj bohatý sprievodný program, na ktorom sa podieľali aj naši žiaci – Milan a Samuel Hájnik. Ocenení boli Miloš Mrmus, Peter Zajac, Veronika Jarošíková, Barbora Jančiová, Jakub Kvašňovský, Alexandra Linetová, Milan Hájnik, Dominika Bodocká, Laura Remišová, Michaela Gogoláková a Gabriela Jančiová.


    Srdečne gratulujeme.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Talenty 2023.

  • Finančná gramotnosť na našej škole

    Deviataci a ôsmaci si mohli vypočuť užitočné informácie o základných bankových pojmoch, ako sú
    napr. bežný účet, úver či bankomatová karta. Dozvedeli sa aj o aktuálnych rizikách spojených
    s platením online. Žiakov táto téma veľmi zaujala, čo bolo vidieť aj na bohatej diskusii. Odmenení
    boli malými darčekmi. Týmto sa chceme poďakovať pracovníčkam s Mgr. Miroslave Krišicovej a
    Mgr. Ľubici Pavlusíkovej zo Slovenskej sporiteľne v KNM za plnohodnotnú besedu pripravenú pre
    našich žiakov.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť na našej škole.

  • Koncoročný výlet do Bratislavy

    9.6. sme sa so žiakmi piatej a šiestej triedy vybrali na školský výlet do nášho hlavného mesta. Hlavný bodom nášho programu bola návšteva historickej dominanty Bratislavy- Bratislavského hradu. Prehliadka hradu s výkladom sprievodkyne bola veľmi zaujímavá. Žiaci sa dozvedeli, že hrad bol miestom mnohých dôležitých udalostí z našej histórie a mohli sa prejsť po schodoch, po ktorých sa prechádzala aj Mária Terézia. Po prehliadke hradu sme sa prešli historickým centrom mesta, kde sme mohli vidieť ďalšie historické skvosty Bratislavy ako Morový stĺp, Dóm sv. Martina či Michalskú bránu. Na záver nechýbalo ani výdatné občerstvenie, po ktorom sme sa v dobrej nálade šťastne vrátili domov.

     

    Mgr. A. Berešíková

    Mgr. P.Brisudová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncoročný výlet do Bratislavy.

  • Školský výlet na Liptove

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet na Liptove.

  • Deň detí 1.stupeň

    ​​​​​​Zábavné aktivity 1.stupeň:  vybíjaná dievčatá – zmiešané družstvá, futbal chlapci, prenášanie tenisovej loptičky na tenisovej rakete, ula hop, triafanie loptičky do vedra, hádzanie plnej lopty do kruhu, skákanie vo vreci, prenášanie plnej lopty s prekonaním prekážkovej dráhy, skákanie cez švihadlo.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí 1.stupeň.

  • Piknik v ŠKD

    Deti zo školského klubu oslávili svoj veľký deň piknikom na školskom dvore. Príjemné popoludnie strávili odpočinkom na dekách, hraním hier, počúvaním hudby, hrou v pieskovisku. Pani vychovávateľky pripravili pre deti aj chutné koláčiky. Všetkým deťom prajeme radostný Deň detí!

     

    Vychovávateľky Fábiková, Cabadajová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Piknik v ŠKD.

  • Koncert ZUŠ

    Dňa 30.05.2023 sa na našej chodbe rozozneli tóny klavírov, huslí, harmoník a krásneho spevu. Naši žiaci, ktorí navštevujú ZUŠ nám pripravili krásny koncert spolu so svojimi učiteľmi.  Ďakujeme učiteľom za prípravu žiakov, deťom za ich úžasné vystúpenia a obecenstvu za silný potlesk.

     

    (Brisudová, Berešíková)

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncert ZUŠ.

  • Krajské kolo v atletike žiakov

    V Spojenej škole v Martine sa 30.5. na novom atletickom štadióne uskutočnilo krajské kolo v atletike žiakov. Našu školu reprezentovali Daniel Húšťava, Pavol Kubaščík, Andrej Kvašňovský, Dávid Mičunda, Miloš Mrmus, Šimon Urbaník. Chlapci súťažili proti ďalším ôsmim majstrom okresov v žilinskom kraji. V silnej konkurencii sme najlepšie umiestnenia dosiahli v behu na 800 metrov, kde Šimon Urbaník časom 2:26 obsadil 7. miesto a v skoku do diaľky výkonom 502cm Miloš Mrmus obsadil 4. miesto. Z celkového víťazstva sa tešil Ružomberok a postúpil na majstrovstvá Slovenska. Všetkým chlapcom gratulujeme za predvedené výkony.

     

    Richard Klacko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo v atletike žiakov.

  • Slávik Slovenska- krajské kolo

    Dňa 29. mája 2023 sa v Žiline uskutočnilo krajské kolo speváckej súťaže ľudových piesní, ktorej garantom je operný spevák Peter Dvorský – Slávik Slovenska. Krajského kola sa zúčastnilo 33 víťazov  z okresných kôl Žilinského kraja v troch vekových kategóriách. Medzi najlepších patrili aj žiaci našej školy. Gabika Jančiová z 3.A vystúpila v najmladšej kategórii a Milanko Hájnik z 5.A zastával druhú vekovú kategóriu. Speváci spievali dve piesne. Jednu s hudobným sprievodom a druhú bez sprievodu. Jedným z pravidiel súťaže bol výber jednej z piesní zo spevníka Slávika Slovenska 2023. Druhá pieseň už pochádzala z regiónu, ktorý každý spevák reprezentoval. Gabiku Jančiovú hudobne doprevádzala na heligónke Miška Gogoláková, žiačka 4.A, za čo jej patrí veľká vďaka. Spevákov pozorne počúvalo a hodnotilo prísne ucho trojčlennej poroty.  Ďakujeme Gabike a Milankovi za nádherné spevácke výkony, ktoré podali v silnej konkurencii a za reprezentáciu našej školy.

     

    Mgr. J. Kašíková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska- krajské kolo.

  • Čitateľský maratón

    Naši siedmaci sa dňa 26.05.2023 zúčastnili Čitateľského maratónu v Mestskej knižnici v Kysuckom Novom Meste. Žiaci mali možnosť zapojiť sa do prekonania lokálneho rekordu v počte čítajúcich detí. Rekord sa síce nepodarilo prekonať ale žiaci si užili čítanie aj prehliadku knižnice.

    (Berešíková, Paršová – Rajčanová)

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Čitateľský maratón.

strana: