Navigácia

  • Všetkovedko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetkovedko.

  • Okresné kolo Technickej olympiády

    Vo štvrtok 23.11. 2023 prebehlo na Strednej odbornej škole strojníckej v Kysuckom Novom Meste okresné kolo Technickej olympiády. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: kategória A (súťaž dvojíc žiakov 8. a 9. ročníka) a kategória B (súťaž jednotlivcov z 5. až 7. ročníka).  Po úspešnom absolvovaní školského kola reprezentovali našu školu na olympiáde deviataci Vivien Lisková a Dávid Kucharčík (kategória A) a siedmačka Monika Heltová (kategória B). Žiaci si zmerali sily v teoretických vedomostiach a praktických zručnostiach. V praktickej časti mali dvojice zhotoviť špachtľu a jednotlivci brúsidlo na ceruzky podľa predložených technických výkresov. Monike Heltovej sa podarilo vybojovať prvé miesto v kategórii jednotlivcov, čím si zabezpečila postup do krajského kola, ktoré sa bude konať vo februári 2024. Monike držíme palce a našim deviatakom ďakujeme za odvahu a reprezentáciu školy. 

     

    Mgr. Dubeňová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo Technickej olympiády.

  • Vianočný zvonček

    Vianočný zvonček

    Aj tento rok sa na našej škole konala spevácka súťaž mladých talentov „Vianočný zvonček“. V tajomnej atmosfére prichádzajúceho adventu sa chodbou našej školy ozývali krásne vianočné piesne a koledy. Atmosféru spríjemňovala radosť a dobrá nálada súťažiacich. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. Porota rozhodla nasledovne.

     

    Prvý stupeň:

    1. miesto: Gabriela Jančiová zo 4.A
    2. miesto: Peter Tichý zo 4. A
    3. miesto: Martin Gurka z 3.A

    Špeciálna cena poroty: Matúš Berešík z 3.A

     

    Druhý stupeň:

    1. miesto: Milan Hájnik zo 6.A
    2. miesto: Peter Káčerik zo 7.A
    3. miesto: Samuel Hájnik zo  6.A

    Špeciálna cena poroty: Peter Zajac z 9.A

     

    Víťazi si prevzali pekné odmeny. Srdečne im všetkým ešte raz blahoželáme. Tí najlepší budú školu reprezentovať v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 11.12.2023 v koncertnej sále Základnej umeleckej školy v Kysuckom Novom Meste.

     

    Mgr. Jana Kašíková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočný zvonček.

  • Školské kolo anglickej olympiády

    Dňa 14.11.2023 sa žiaci 6. až 9. ročníka zúčastnili školského kola anglickej olympiády.  Žiaci sa popasovali s úlohami v oblasti gramatiky, počúvania, slovnej zásoby a čítania s porozumením. Po písomnej časti žiaci ukázali svoje jazykové zručnosti pri rozprávaní príbehu. Výhercom blahoželáme a prajeme veľa šťastia a úspechov v okresnom kole. V kategórii 1A sa umiestnili žiaci: 

              1.miesto Matúš Minár

              2.miesto Alex Galeta

              3.miesto Sára Pupková

    V kategórii 1B sa umiestnili žiaci:

              1.miesto Vivien Lisková 

              2.miesto Mária Berešíková

              3.miesto Olívia Virdzeková

     

    Mgr. Školníčkova 

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo anglickej olympiády.

  • E-testovanie JESEŇ 2023

    V dňoch 13. až 14.11. prebiehalo na našej škole e-testovanie. Testy v systéme E-test sú vhodné na opakovanie a prehlbovanie učiva z rôznych predmetov a sú v súlade s platnými vzdelávacími štandardmi.

    Žiaci si takto mohli overiť svoje vedomosti a zistiť, v čom sa môžu ešte zdokonaliť. Svoju úspešnosť videli ihneď po ukončení testu. Podrobné výsledky budú zaslané na školu koncom novembra.

     

    Richard Klacko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album E-testovanie JESEŇ 2023.

  • Plavecký výcvik

    Každý rok sa žiaci štvrtého ročníka zúčastňujú na plaveckom výcviku. Inak tomu nebolo ani teraz. V dňoch 13. až 16.11. sme navštevovali plaváreň v Čadci a za pomoci inštruktorov sa štvrtáci hravou formou naučili základom plávania. Tí, čo už plávať vedeli, sa zdokonalili. A o tom,  že sa všetkým veľmi páčilo, sa presvedčte vo fotogalérií.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik.

  • iBobor

    Už dlhoročne je medzi deťmi veľmi obľúbená súťaž iBobor, ktorá sa uskutočnila aj tento rok – 6. až 10.11. Je zameraná na logické myslenie žiakov a v neposlednom rade aj na čítanie s porozumením. V kategórií najstarších žiakov boli úspešnými riešiteľmi Veronika Jarošíková (76,43), Sára Šurabová (72,44), Olívia Virdzeková (69,14). V kategórií pre šieste a siedme ročníky bola úspešnou riešiteľkou Eliška Dovalovská (75,36). V kategórií najmladších boli úspešnými riešiteľmi Michaela Gogoláková (96,27), Nikola Kuriaková (88,03), Laura Remišová (88,03), Michal Cabadaj (88,03), Jaroslav Jaroš (81,66), Alexandra Jacková (81,66), Ján Viktor Jurišta (73,36), Ján Čelko (73,36), Eliška Havlíčková (73,36), Dominika Bodocká (68,23), Dominik Radočani (55,07). Srdečne gratulujeme!
    V zátvorke je uvedený percentil žiakov (číslo od 0 do 100, ktoré vyjadruje úspešnosť súťažiaceho v porovnaní so všetkými ostatnými súťažiacimi). V každej kategórií súťažilo cez 20 000 žiakov.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album iBobor.

  • Podujatie v Krajskej knižnici v Žiline – Britská kráľovská rodina

    Dňa 27. októbra 2023 sme so žiakmi 6. ročníka absolvovali exkurziu do Krajskej knižnice v Žiline. V knižnici bola pre nás pripravená prednáška zameraná na anglické reálie s názvom Kráľovská rodina. Počas pútavého výkladu sa žiaci dozvedeli  zaujímavé informácie, ktoré nás vtiahli do mnohých príbehov pomocou očarujúcich obrázkov, ktoré nám prezentovala prednášajúca. Dozvedeli sme sa, že od kráľovnej sa nevyžaduje, aby mala vodičský preukaz. Keď kráľovná Alžbeta II. cestovala, tak služobníctvo nieslo aj zásoby jej krvi pre prípad núdze.  Po skončení prednášky sme navštívili Britské a Americké centrum, ktoré sa nachádza na 2. poschodí. Návštevníci tam nájdu literatúru a materiály na výučbu a štúdium anglického jazyka.

  • Pasovanie prvákov

    26. október bol pre našich prváčikov niečím  výnimočným. Žiacky školský parlament v rámci svojej činnosti usporiadal akciu pre svojich najmenších  spolužiakov pod názvom „Pasovanie prvákov“.

    Zo žiakov sa po splnení rôznych úloh, zarecitovaní prváckej hymny a zložení sľubu stali ozajstní prváci. Každý prvák predstúpil pred kráľovnú, ktorá ho pasovala mečom  so slovami: „Pasujem ťa za prváka /prváčku“. Odmenou pre žiakov bolo nielen vyznamenanie, pasovací dekrét a šerpa, ale aj pekná odmena. Cieľom celého slávnostného aktu bolo začleniť žiakov prvého ročníka do školského kolektívu.

    Teraz čaká všetkých našich prvákov dlhá cesta, na ktorej im želáme, aby sa všetky ich túžby a predstavy o škole naplnili, aby sa v nej cítili dobre, aby okrem vedomostí zažili i veľa radosti z objavovania, ale i spokojnosti z dobre vykonanej  práce.

     

    Mgr. J. Kašíková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie prvákov.

  • Literárno-dejepisná exkurzia

    Naši ôsmaci, deviataci a niekoľkí siedmaci sa zúčastnili 27.10.2023 SJL-DEJ exkurzie. Počasie im síce neprialo, ale to ich neodradilo navštíviť Pamätný dom Jozefa Gregora Tajovského v Tajove. Expozícia tu je venovaná nielen významnému slovenskému prozaikovi a dramatikovi J. G. Tajovskému, ale rovnako aj jeho manželke, spisovateľke Hane Gregorovej, a taktiež nie menej slávnemu kňazovi, vynálezcovi a maliarovi Jozefovi Murgašovi.  Druhou cielenou zastávkou bolo Múzeum SNP v Banskej Bystrici, kde si pripomenuli obdobie 2. svetovej vojny a Slovenského národného povstania. Zážitok umocnili autentické dokumentárne filmy, fotografie, mapky, predmety umiestnené vo vitrínach, ale predovšetkým neopakovateľný výklad lektora. Z múzea žiaci neodišli len s poznatkami, ale i s posolstvom nájsť a rozvíjať v sebe ľudskosť, aby sa nič podobné, ako bola 2. svetová vojna, už neopakovalo.

     

    (Mgr. Denisa Ferencová, Mgr. Paulína Brisudová)

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Literárno-dejepisná exkurzia.

  • Školské kolo OSJL

    Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry sa uskutočnilo 17.10.2023. Na našej škole sa súťažilo v kategórii C, do ktorej sa zapojili 3 žiaci 8. ročníka a 11. žiakov 9. ročníka. Spolu bolo 5 úspešných riešiteľov. Prvé miesto obsadila Veronika Heltová (9. ročník), ktorá zároveň postupuje do okresného kola. Druhá v poradí skončila Natália Kubištová (9. ročník). Prvú trojku uzatvára Peter Zajac (9. ročník).

    Veronike držíme palce v ďalšom kole a vopred ďakujeme za reprezentáciu.

     

    (Mgr. Denisa Ferencová)

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo OSJL.

  • Kurz korčuľovania

    V dňoch 23.10. až 26.10. sa v MM Aréne uskutočnil kurz korčuľovania. Žiaci 6.A triedy sa zdokonalili vo svojich krasokorčuliarskych schopnostiach, podaktorí sa s ľadom ale zoznamovali po prvýkrát. O to väčší majú náš obdiv, keďže ku koncu týždňa sa už všetci naháňali po klzisku bez akýchkoľvek problémov.

     

    Richard Klacko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Kurz korčuľovania.

  • Prvé číslo školského časopisu

    Časopis si viete pozrieť v záložke "školský časopis" v ľavom menu.

  • Testovanie pohybovej zdatnosti žiakov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Testovanie pohybovej zdatnosti žiakov.

  • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

    Dňa 26. 10. 2023 sa žiaci 6. a 9. ročníka zúčastnili divadelných predstavení v anglickom jazyku: United Neighbours of London a Dick Whittington and his cat. Celé predstavenie sa nieslo v duchu anglickej histórie významnej osobnosti. Žiaci mali príležitosť otestovať si nadobudnuté vedomosti a znalosti z anglického jazyka a zároveň získať motiváciu k osvojovaniu si novej slovnej zásoby a gramatických štruktúr.

     

    Mgr. Jana Školníčková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie v anglickom jazyku .

  • Zručne na bicykli

    Pekné slnečné popoludnie, dňa 19.10.2023, sa učitelia prvého stupňa rozhodli využiť a spoločne so svojimi žiakmi tento deň stráviť pri súťaži ,,Na bicykli zručne“. Zastúpenie na súťaži mali žiaci 1. – 4. ročníka. Súťažiaci nám predviedli, ako dobre vedia ovládať svoj bicykel. Ich úlohou bolo zvládnutie slalomu, prejsť uličkou pomocou vytýčených kolíkov a prejsť  kolesami po úzkej latke v čo najkratšom čase. Každý súťažiaci vynaložil všetky svoje zručnosti  a schopnosti a z tých najrýchlejších vzišli traja víťazi. Na 1. mieste sa umiestnil Radovan Kaper zo 4.A, na 2. mieste skončil Patrik Piesecký zo 4.A a 3. miesto obsadil Lukáš Vitkovský zo 4.A. Keďže dievčatá boli na bicykloch trochu opatrnejšie a chlapcov neprekonali, cenu útechy za najlepší čas z dievčat získala Sofia Ďurčanová tiež zo 4.A triedy. Víťazom gratulujeme, no gratulácia patrí aj ostatným žiakom, ktorí sa danej súťaže zúčastnili.

     

    Mgr. E. Javoríková​​​​​​​​​​​​​​

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zručne na bicykli.

  • Šarkaniáda

    Dňa 12.10. nám počasie prialo, slniečko ešte svietilo a vetrík vial. Preto sa sa rozhodli spoločne púšťať šarkany. Šarkanykrásne lietali a my sme z toho mali obrovskú radosť.

    Vychovávateľky Cabadajová, Fábiková

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Šarkaniáda.

  • Výchovný koncert

    V piatok 6.10. zavítali na našu školu hudobníci z umeleckej spoločnosti LETart production. Pre žiakov si pripravili dve hudobno-výchovné predstavenia. Žiaci prvého stupňa si užili predstavenie s názvom Cesta do neznáma. Počas programu postupne odhaľovali zaujímavosti a krásy Slovenska a zaspievali si veselé tematické piesne. Žiaci druhého stupňa si vychutnali predstavenie Medzi nami. Nosnou témou celého predstavenia bola myšlienka, ktorej autorom je slávny indický mysliteľ Mahátma Gándhí: „Buďte zmenou, ktorú chcete vidieť vo svete.“ Hudobníci viedli žiakov k vzájomnej tolerancii, porozumeniu a vyvarovaniu sa chýb z minulosti. Program sa prelínal rôznymi historickými udalosťami a žiaci si mohli svoje vedomosti overiť pomocou pripravených kvízov.


    Mgr. Dubeňová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert.

  • Aby čítanie nebola nuda

    Aby čítanie nebola nuda. Takýto názov niesla prezentácia najznámejších diel z dobrodružnej literatúry. Beseda oživená zaujímavými aktivitami pre žiakov 6. ročníka sa uskutočnila v Mestskej knižnici v Kysuckom Novom Meste dňa 3.10.2023. Po tomto príjemnom posedení mali žiaci tiež možnosť stráviť tu čas v oddelení pre deti a mládež prelistovaním si kníh podľa vlastného výberu.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Aby čítanie nebola nuda.

  • Európsky deň jazykov 2023

    Každoročne 26. septembra oslavujeme Európsky deň jazykov.  Už nejeden rok si tento deň pripomíname aj v našej škole. Dôvodom je, aby si žiaci uvedomovali potrebu ovládania cudzích jazykov, pretože im to môže priniesť mnoho výhod. Ponúkne im to obrovskú možnosť cestovať,  študovať v zahraničí a získavať priateľstvá aj mimo hraníc. Dnešné množstvo informácií je často dostupné len v cudzom jazyku. No proste, mnohojazyčnosť je dnes skutočne výhodou.

    Žiaci 9. ročníka si tento rok pripravili zaujímavé aktivity pre prvý stupeň. Spoločne si zopakovali štáty prostredníctvom vlajok, vymenili si informácie o jednotlivých krajinách. Tiež si preopakovali slovnú zásobu z anglického jazyka formou rôznych hier a oboznámili sa s novými slovami z nemeckého jazyka. Za úžasnú spoluprácu a šikovnosť im žiaci 9. ročníka odovzdali sladkú odmenu. Veľké ďakujem patrí aj žiakom 9. ročníka, ktorí vyčarili úsmev a pozitívnu pracovnú atmosféru v triedach prvého stupňa.

     

    Mgr. Paršová Rajčanová

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov 2023.

strana: